event-banner

KMH, Mulliganes & Julia Vuorinen

19.7.23

18:00 - 22:00

Porvoon Kulttuurilaiva

Vanha Hämeenlinnantie 13, 06100, Porvoo

Liput

Kuvaus

Tärkeää tietoa: Tapahtuma on ulkona eli tapahtumassa on säävaraus. Ilmoitetaan lipunostajille sähköpostiin mikäli tapahtuma joudutaan siirtää/perumaan. Paikalla on myynnissä pientä purtavaa. Tapahtuma on ikärajaton!


KMH


KMH on Kirsi-Marja Harju, Juho Myllylä ja Apollonio Maiello. Italialais-saksalais-suomalainen yhteistyö sai alkunsa Amsterdamissa, Alankomaissa, missä he ryhtyivät etsimään uusia mahdollisuuksia soittimilleen triokokoonpanossa: trumpetti, laulu, nokkahuilut, piano ja syntetisaattorit. Kaikkien kolmen omat sävellykset sekä heihin vaikuttaneet lainakappaleet modernista jazzista suomalaiseen kansanmusiikkiin ovat trion dynaamisen ohjelmiston ytimessä. Heidän musiikillinen ilmaisunsa juontaa juurensa pohjoiseen melankoliaan, puhutteleviin melodioihin ja monitasoisiin tunnelmiin.


Kirsi-Marja Harju | trumpetti & laulu

Juho Myllylä | nokkahuilut & laulu

Apollonio Maiello | piano & syntetisaattorit


Videoteaser: https://youtu.be/jys8E_DGtMo


MULLIGANES & JULIA VUORINEN


Toisen maailmansodan jälkeen jazz oli Yhdysvalloissa murroksessa. Uusia tyylisuuntia syntyi useita ja niistä yksi oli "cool jazz". Tämä länsirannikolla kehittynyt tyyli yhdisti kiihkeäksi käyneeseen jazziin rauhallisempia melodisia linjoja sekä klassisesta musiikista lainattua "älykkyyttä". Maineikkaimpia tyyliluojia oli saksofonisti Gerry Mulligan, joka kvartettinsa kanssa teki läpimurron Los Angelesissa 1952.


1959 Mulliganin kvartetti julkaisi albummin laulajatar Annie Rossin kanssa. Tämän innoittamana on vuodesta 2016 toiminut lahtelainen Mulliganes tehnyt oman ohjelmiston, jossa instrumentaalikokoonpanoa täydentää laulajatar Julia Vuorinen. Hänen lisäkseen kokoonpanossa musisoivat Timo Hiipakka, trumpetti; Martti Peippo, baritonisaksofoni: Jussi Seppälä, kontrabasso sekä Lari Lius, rummut.Kulttuurilaivan turvallisen tilan ohjeistus:


Älä oleta sukupuolta, seksuaalisuutta, kansalaisuutta, sosioekonomista statusta, ikää tai terveydentilaa.


Kunnioita henkilöiden omia nimiä ja identiteettejä. Kunnioita toisen rajoja ja tilaa Älä kommentoi etenkään vieraiden ihmisten ulkonäköä tai kehoa. Pyydä koskemiseen lupa ja anna tilaa kun sitä pyydetään. 


Älä käytä syrjivää tai loukkaavaa kieltä. Älä tuota rasistista, seksististä, homofobista tai muuten loukkaavaa puhetta. 


Ole vastuussa omasta toiminnastasi. Jos saat palautetta käytöksestäsi, ota se vastaan avoimin mielin ja koita parantaa käytöstäsi.

Lue lisää

Tiedot

TapahtumaKMH, Mulliganes & Julia Vuorinen
JärjestäjäPorvoon Kulttuurilaiva
PaikkaPorvoon Kulttuurilaiva, Porvoo
Päivämäärä19.7.2023
Aika15:00-19:00
IkärajaS

Copyright Biletti.fi @ 2023